Kurssin tarkoituksena olisi oppia tarkastelemaan mediaa myös pedagogisena ympäristönä ja alustana. 

Hienoin piirre median käyttämisessä pedagogisena alustana on loputon mahdollisuus uudistumiseen. Tieto voidaan jakaa sekä tuottaa samoille alustoille. Hienoin esimerkki mielestäni tästä on Wikipedia- sivustot jotka sisältävät loputtomasti avoimesti jaettua tietoa.

Vaikka mielestäni verkon kautta tapahtuva opettaminen ei voi mielestäni korvata kasvokkain tapahtuvaa opettamistilannetta, on verkon kautta tapahtuvalla opettamisella silti upeat mahdollisuudet tavoittaa ihmisiä joita opetus ei muuten tavoittaisi. Hieno esimerkki luennolta oli 'Hole in the wall'-projekti. Myös kotimaan sisällä tapahtuvassa opetuksessa tavoitetaan syrjäseuduilla asuvia oppilaita paremmin verkon kautta. Kaupungillistumisen myötä koulut katoavat maaseudulta ja vaikeuttavat sinne asumaan jäävien lastenkin koulunkäyntiä. Mutta mitä medioituvammaksi yhteiskuntamme tulee, sitä enemmän on myös tämäntapainen kotona tapahtuva 'verkko-oppiminen' sekä mahdollista että helppoa.

Verkon kautta ainoastaan tapahtuva oppiminen luo pragmatisoitunutta tietoa. Mahdollisuus myös kasvokkain tapahtuvaan oppimiseen auttaa sitomaan tietoa toisiinsa.

-Jonna